
Chocolate coconut bars
Categorie
Desert
Ingrediente
180g faina
100g banana
-
100g unt de cocos
200g crema de cocos ((este acea crema tare, ambala in vid si in cutie de carton)
150ml apa
4 lg fulgi de cocos
1 lg miere
1 mana de visine liofilizate
200g ciocolata neagra
-
1 lg unt de cocos
Baza
Crema de cocos
Glazura de ciocolata
Preparare
In primul rand tava folosita a fost una pt tarta dreptunghiulara de 38x13 cm
Facem un aluat sfaramicios din ingredientele pt baza. Eu le-am amestecat in robotelul de bucatarie (chopper).
Cu mana intindem si presam aluatul in yava tapetata cu hartie de copt. Il gaurim cu furculita pe toata suprafata si il coacem la 180 grade pt aprox 12 min. Se lasa la racit
Crema de cocos se pune intr-o cratita, pe foc, impreuna cu apa. Amestecam pana se topeste si omogenizeaza. Se adauga mierea si fulgii de cocos.
Turnam crema de cocos peste crusta, presaram visinele liofilizate si o dam la congelator pana facem glazura. Se intareste mai repede asa.
Intre timp facem glazura de ciocolata. Pe baie de aburi topim banutii de ciocolata (sau ciocolata maruntita) impreuna cu untul. Amestecam pana ae topeste complet.
Turnam glazura peste crema de cocos si mai dam cateva minute la congelator.
Asta e tot. Se poate taia patratele si se pastreaza la frigider.