Cartof dulce umplut cu unt de arahide si banane
@FeedyourBrain
Categorie
Deserturi
Timp de gatire
45 Minute
Ingrediente
-
Cartof dulce copt 1 buc 425 grame
-
Banane 40 grame
-
Unt de arahide 15 grame
-
Afine (sau zmeura) 25 grame
-
Seminte de chia 2 grame
-
Fulgi de migdale 3 grame
Preparare
Se spala cartoful si se sterge cu un servet de bucatarie.
Se fac cateva sectiuni in cartof, cu un cutit ascutit, sau gauri cu furculita pentru a permite coacerea uniforma si pentru a preveni craparea cartofului.
Se lasa la copt in cuptorul incalzit la 200 de grade pentru 45 de minute, in cazul unui cartof de marime medie. Daca este un cartof mai mare, are nevoie de minim 60 de minute de coacere.
Intre timp pregatim toppingul: se taie banana felii, se spala afinele si putem pregati si iaurtul pentru a adauga un plus de proteine preparatului.
Dupa ce cartoful s-a copt, se zdrobeste cu furculita usor la suprafata, si se aseaza feliile de banane deasupra, se presara unt de arahide, si se adauga afine.
La final se presara cu seminte de chia, fulgi de migdale sau nuci.
Mentiuni
Daca ne ramane cartof pentru a doua zi, putem suplimenta toppingul inainte de servire. Cartoful dulce copt poate fi pastrat intr-un recipient de sticla la frigider, pentru 3-4 zile. Inainte de servire, se reincalzeste si se adauga toppingul dorit.