si unt de arahide
Papamigdal
Portii
3
Timp de pregatire
10 Minute
Timp de gatire
20 Minute
Ingrediente
-
600 g cartofi dulci
-
o ceapa galbena
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura ulei de cocos
-
1 lingurita de ghimbir proaspat tocat
-
1 lingurita pudra de turmeric
-
1/8 lingurita de pudra de chili
-
400ml zeama supa de legume
-
200ml lapte de cocos
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri de unt de arahide
-
1 lingura de unt de caju
- Sare si piper dupa gust
-
ceapa verde
Preparare
Se curata cartofii dulci si se taie in cuburi mici. La fel se taie ceapa si usturoiul.
Se incinge uleiul de cocos într-o cratiță la foc mediu, dupa care se adauga ceapa și usturoiul si se gateste timp de 2 minute, amestecând regulat, pana se rumenesc ușor.
Se adauga ghimbirul, turmericul și chili, amestecand si tinand la foc un minut pentru a se patrunde aromele. Se adauga apoi cartofii dulci taiati cubulete si se calesc la foc mediu 2 minute.
Apoi, continuati cu adaugarea zeamei de legume, laptele de cocos, sosul de soia, sare și piper.
Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul la mic și se lasă să fiarbă aproximativ 12-15 minute sau pana cand cartoful dulce este moale.
Turnați preparatul intr-un blender care se adauga untul de arahide si caju (sau folositi direct un blender vertical). Amestecați la viteză mare pana devine omogen si cremos.
(Dacă supa este prea groasa, se poate completa cu apa si se amesteca pana cand se obtine consistenta dorita).
Mentiuni
Se serveste supa calda, decorata cu arahide coapte, semințe de susan coapte, ceapa verde sau oricare alt topping dorit :)