ciuperci si unt de caju
Papamigdal
Portii
4
Timp de pregatire
10 Minute
Timp de gatire
40 Minute
Ingrediente
6 linguri ulei de masline extravirgin
30 g nuci de seminte de pin
1 ceapa tocata
4 catei de usturoi tocati
- 1½ linguriță de ienibahar măcinat
- 1 lingura coriandru macinat
2 conserve de 400 g fosole scursa
500 ml supa de legume, sau concentrat de supa
400 g frunze spanac
-
unt de caju
- ¾ linguriță sare de mare fină
sucul de la o jumatate de lime
mix de ciuperci
Orez fiert
Preparare
Într-o cratita sau tigaie se încălzește o lingură de ulei la foc mediu și, odată fierbinte, se adaugă nucile de seminte de pin. Amestecați timp de aproximativ trei minute, până când devin maro auriu, apoi scoateți-le pe o farfurie.
Se adauga inca doua linguri de ulei in tigaie si, cand este fierbinte, se adauga ceapa si se caleste 10 minute, pana se inmoaie si se rumeneste. Adăugați usturoiul, ienibaharul și coriandru măcinat, gătiți încă cinci minute, apoi adăugați fasolea si concentratul de supa, ciupercile si aduceți la fierbere.
Apoi adaugati treptat frunzele de spanac în tigaie. dată ce spanacul s-a oparit, adăugați sarea, amestecați și gătiți la foc mic aproximativ 10 minute, până când fasolea este super moale și spanacul devine verde închis.
Se amestecă sucul de lămâie, untul de caju si se presară peste nucile de seminte de pin, 3 linguri de ulei de masline și se serveste cu orez fiert.