cu Afijune, Capjune, unt de caju, unt de cocos si fructe
Papamigdal
Ingrediente
-
156g faina universala
-
3 linguri de zahăr granulat alb
-
1 lingură praf de copt
-
¼ linguriță de sare
-
180ml lapte de soia
-
1 lingură făină de semințe de in măcinate cu 3 linguri de apă fierbinte
-
1 lingură ulei de cocos plus
-
capsune
-
unt de caju
-
afijune
-
capjune
-
unt de cocos
-
fructe dupa preferinte, noi am folosit capsune, zmeura, afine, struguri, banane
Pentru clatite
Toppinguri
Preparare
Cerneți făina într-un bol de mixare și adăugați zahărul, praful de copt și sarea. Se amestecă împreună.
Amestecati 1 lingură de făină de semințe de in măcinate cu 3 linguri de apă fierbinte și lăsând să stea aproximativ un minut să se îngroașă.
Adăugați laptele de soia (sau alt lapte vegetal), inlocuitorul de ou obtinut din in și uleiul de cocos la ingredientele uscate și amestecați.
- Se incinge o tigaie si se unge usor cu putin ulei de cocos.
Tava ar trebui să fie foarte fierbinte înainte de a turna primul lot de aluat.
- Veți vedea că apar bule mici pe suprafața clătitelor, iar marginile se vor usca, atunci când este timpul să răsturnați pe cealaltă parte.
- Gatiti pana se rumenesc frumos pe ambele parti.