cu unt de caju copt
Papamigdal
Ingrediente
-
unt de caju
-
940 ml bulion de legume,
-
1 linguriță fire de șofran
-
1 ceapă medie, tăiată cubulețe
-
1 ardei gras rosu, taiat fasii
-
5 căței de usturoi, tocați, tocați sau zdrobiți
-
1 roșie mare, tăiată cubulețe
-
300g orez Bomba (orez sub arborio)
-
1 lingurita boia afumata
-
o jumatate de linguriță boia dulce
-
1 linguriță sare de mare, mai mult după gust
-
Piper proaspăt, după gust
-
2 crenguțe de cimbru proaspăt
-
100 g mazăre congelată, decongelată
Preparare
Adăugați bulion de legume într-o cratiță medie la foc mediu-mare. Rupeți șofranul și adăugați-l în bulion. Când începe să fiarbă, asteptati 1 minut, apoi reduceți focul suficient cat pentru a-l menține cald.
Se incing 2 linguri de ulei într-o tigaie la foc mediu si adaugati ceapa și ardeiul. Se caleste pana se inmoaie si se rumeneste usor, aproximativ 3-5 minute.
- Se adauga usturoiul si se caleste 1 minut.
Acum adăugați roșiile, boia afumată și boia dulce. Se caleste timp de 1-2 minute.
Adăugați orezul și 1 lingură de ulei rămasă în tigaie. Se amestecă pentru a se acoperi bine. Gatiti 1 minut pentru a praji usor orezul si a permite aromelor sa se intrepatrunda. Amestecati din cand in cand pentru a nu se lipi.
- Adăugați cimbru proaspăt și turnați încet bulion. Adăugați sare și piper. Nu amestecați după acest moment, altfel va elibera amidon și va produce orez mai cremos. Dați focul la mediu-mare și aduceți bulionul la fiert intens timp de 1-2 minute.
Acum reduceți focul (între foc mediu-mic și mediu) la o fierbere blândă.. Se fierbe timp de 15-20 de minute până când orezul este al dente. Rotiți tigaia pe arzător de 1-2 ori în timpul gătitului pentru o distribuție uniformă a căldurii.
Odată ce bulionul este aproape gătit, va trebui să acordați o atenție deosebită crustei aurii de orez care se formează pe fundul tigaii. Veți începe să auziți un pocnet, un trosnet și un pop, împreună cu mirosul unei arome de nucă. Acest lucru ar trebui să dureze 1-2 minute pentru a se forma. Lipiți o furculiță sau o lingură direct în partea de jos pentru a verifica dacă se formează. (Dacă miroase a ars, se ia imediat de pe foc).
Luati tigaia de pe foc. Adăugați untul de caju si mazărea deasupra orezului (nu amestecați). Acoperiți tava cu folie și lăsați paella să se odihnească 5-8 minute. Acoperiți cu piper zdrobit și cu felii de lămâie pentru a servi.