cu ciuperci si unt de caju
Papamigdal
Timp de pregatire
5 Minute
Timp de gatire
20 Minute
Ingrediente
- 1 lingura ulei de masline
-
1 telina taiata cubulete
-
1 morcov taiat cubulete
- 3 catei de usturoi tocati
- 1 ceapa taiata cubulete
-
1 ardei gras rosu sau kapia taiat cubulete
- 1 lingurita de seminte intregi de coriandru
-
120 ml zeama de supa de legume
-
400 g ciuperci tocate
- 2 linguri pasta de rosii
- 200 ml vin roșu sec
-
300 g roșii proaspete sau la conserva (maruntite)
-
2 lingurite de boia dulce
-
1 lingurita de zahar sau sirop de artar
- 1 lingurita sos de soia
- 1 lingura unt de caju
- sare si piper dupa gust
-
busuioc proaspat sau frunze de spanac pentru servire
Preparare
Se pune uleiul de masline intr-o tigaie mare si se incinge uleiul la foc mediu.
Se adauga morcovul, telina, ardeiul, ceapa, usturoiul si semintele de coriandru.
Se prajește timp de cinci minute.
Apoi se adauga zeama de legume, ciupercile, pasta de roșii, vinul, roșiile, boia de ardei, siropul de artar si sosul de soia.
Se condimenteaza cu sare ai piper si se lasa sa fiarba 15 minute.
Se amesteca untul de caju și se serveste cu spaghete.