Supa cu taitei
Papamigdal
Categorie
Supa
Ingrediente
- 100g taiteti
- 2 foi de lasagna
-
400ml zeama de legume (sau 1 cub de stoc vegetal)
-
800g de rosii pasate (conserva)
- 250g lapte de migdale
- 130g de unt de caju
- 50g pasta de rosii
- 28g drojdie inactiva
- 6g oregano uscat
- 14 ml ulei de masline extra virgin
- 4 catei de usturoi tocati
- 1 ceapa galbena tocata
- Sare, piper, fulgi de chilli
- busuioc proaspat
-
(optional) parmezan vegan
Preparare
- Taitetii si foile de lasagna se fierb in apa cu sare. Dupa scurgere se stropeste cu ulei de masline si se amesteca.
- Se pune la la foc mediu o oala in care stropiti cu ulei de masline peste care adaugati ceapa toccata si amestecati timp de 4 minute.
- Se adauga usturoiul tocat si oregano si se gateste 2 minute.
- Apoi adaugati pasta de rosii si amestecati cateva minute.
- Turnati peste zeama de legume si rosiile pisate (sau din conserva), se acopera oala si se aduce la fiert. Asteptati pana se reduce usor continutul.
- Intr-un blender (sau bol), adaugati untul de caju, drojdia, laptele de migdale, sare si piper dupa gust si amestecati pana la omogenizare. Continutul se adauga in oala cu sosul de rosii.
- Se adauga taietii si foile de lasagna, busuioc si se fierbe 1-2 minute.
Mentiuni
Puteti presara si parmezan vegan inainte de servire.